مکعب روبیک

مکعب روبیک یکی از راه های تقویت EQ

همه خانواده‌‌ها به بهره هوشی یا IQ  توجه زیادی دارند و با روش‌های مختلفی بهره هوشی کودکان خود را مورد بررسی قرار می‌دهند. اما کمتر پیش می‌آید که به هوش هیجانی یا EQ یا حتی هوش جنبشی توجه کنند. مفهوم هوش در اوایل قرن بیستم توسط آلفرد بینه مطرح شد. سپس به عنوان مبنایی برای تعیین کارایی و موفقیت شغلی قرار گرفت. در سال ۱۹۹۵ مفهوم هوش هیجانی نیز توسط دانیل گولمن با چاپ کتابی با عنوان: چرا EQ می تواند مهم تر از IQ باشد؟ مورد توجه قرار گرفت. با گذشت زمان نیز روان شناسان دریافتند که فقط بهره هوشی و حافظه و توانایی حل مسئله در تعیین موفقیت افراد تاثیرگذار نیست. بلکه جنبه‌های عاطفی و اجتماعی نیز در این زمینه تاثیر زیادی دارند.

شاید تا کنون با جملاتی مانند "با بازی روبیک  EQ خودتو تقویت کن" و... برخورد کرده باشید. مکعب روبیک ساده ترین راه افزایش سرعت عمل است. این مکعب تأثیر بسیار زیادی در بهبود EQ کودکان دارد و باعث هوشیار شدن ذهن آنها نسبت به رویدادها و عکس‌العمل سریع آن‌ها می‌شود. از دیگر مزایای این بازی فکری می‌توان به افزایش تمرکز و سرعت پردازش اطلاعات و تقویت تجسم فضایی اشاره نمود. بحث اصلی این مقاله چیست؟ بالابردن سرعت عمل فقط با یک مکعب روبیک کوچک!

 

مکعب روبیک یا مکعب سرعت عمل؟

مکعب روبیک دارای انواع و اشکال مختلفی است. بنابراین هر نوع آن دارای آیتم‌های متفاوتی است. هر آیتم نیز می‌تواند مزایای متفاوتی داشته باشد. مزایای اصلی این بازی فکری عبارت اند از:

  • افزایش قدرت یادگیری
  • تقویت قدرت تجسم سه‌ بعدی
  • درک انواع حرکت‌ها در فضا
  • درک ترتیب انجام حرکات
  • افزایش قدرت تمرکز
  • افزایش هماهنگی بین چشم و دست
  • استفاده‌ همزمان از هر دو دست
  • کنترل روی حرکات انگشتان
  • بهبود قدرت تصمیم‌گیری سریع
  • تقویت قدرت پیش‌بینی
  • افزایش حافظه بلند مدت و کوتاه مدت
  • افزایش هوش منطقی
  • افزایش اعتماد به نفس
  • استفاده‌ی هم‌زمان از دو نیم‌کره‌ مغز

 

انگشتتو به جهت درست بچرخون تا وقتت کمتر تلف شه

یکی از مشکلاتی  که باعث می‌شود تا در‌زمان حل مکعب روبیک زمان زیادی هدر برود، انگشت گذاری و چرخاندن نادرست انگشتان است. خیلی افراد از این موضوع اطلاع ندارند و برای سریع کردن حل مکعب روبیک، روش خود را تغییر می‌دهند. یکی از رازهای حل سریع مکعب روبیک انگشت گذاری صحیح و حرکت دادن درست انگشتان است. همان دلیلی که باعث می‌شود فیلیکس زمدگز، مکعب روبیک را در ۵ ثانیه حل کند!

  • حرکت U

برای انجام حرکات U، از انگشت شاخص هر دو دست استفاده کنید تا لایه بالایی را به سمت جهت مورد نظر خود فشار دهید .

  • حرکت R

برای انجام حرکت R ، به سادگی سمت راست مکعب روبیک را با دست راست خود نگه دارید تا انگشت شست شما در لبه پایین باشد و سه انگشت دیگر شما روی سه قطعه دیگر قرار بگیرد. سپس بقیه مکعب را با دست چپ خود نگه دارید و مچ دست راست خود را بچرخانید تا یک حرکت R یا R2 انجام دهید.

  • حرکت L

برای انجام حرکات L ، همان کارهای حرکت R را انجام دهید اما معکوس.

  • حرکت B

 

  • حرکت D

این حرکت طولانی‌ترین زمان را برای تسلط نیاز دارد. برای حرکت D باید مکعب روبیک را از لایه‌های وسط و بالا با انگشت شست و دو انگشت اول خود نگه دارید و سپس با انگشت حلقه لایه زیر را در جهت مورد نظر فشار دهید.

 

انواع الگوریتم حل مکعب روبیک

 

الگوریتم عبارت است از یک توالی به حافظه سپرده شده از حرکات که تأثیر مطلوبی بر روی حل مکعب روبیک دارند. این اصطلاح نشات گرفته از ریشه ریاضی کلمه الگوریتم، به معنی لیستی از دستورالعمل‌های تعریف شده برای به انجام رساندن یک عمل، از یک حالت اولیه به یک حالت پایانی مطلوب، است.

تاکنون برای حل مکعب روبیک، الگوریتم‌های بسیاری برای حل قسمت کوچکی از مکعب بدون ایجاد مداخله در قسمت‌های دیگر، طراحی شده است. بنابراین باید از این الگوریتم‌ها به صورت مکرر بهره جست تا تمام مکعب روبیک حل شود.


الگوریتم اول- Fridrich method

این روش توسط دکتر جسیکا فردریش و در سال 1981 ابداع شد. او در سال 1982 در اولین دوره مسابقات جهانی مکعب روبیک شرکت کرد ولی ناموفق بود ولی همچنان روش خود را توسعه داد. امروزه رکورد حل مکعب روبیک با این روش به کمتر از 13 ثانیه رسیده است. روش فردریش 4 مرحله دارد که عبارت اند از:

  • درست کردن حالت صلیب در یک وجه
  • قراردادن 4 گوشه ها به همراه لایه وسطی (F2L)
  • چرخش تمام مکعب‌های لایه بالای به طوری که قطعات لایه بالا همگی یکرنگ شوند (OLL)(Orientation of Last Layer)
  • جابجا کردن قطعات لایه بالایی و تکمیل مکعب روبیک (PLL)(Permutation of Last Layer )

 

الگوریتم دوم- Petrus method

در این روش ابتدا یک مکعب روبیک 2*2* 2 در یک گوشه درست میکنیم. سپس آن مکعب را به یک مکعب 2*2*3 تبدیل می‌کنیم. درنهایت لبه‌های سطح مقابل را مرتب کرده و گوشه‌ها را سر جای خود قرار می‌دهیم و بعد مثل روش فردریش مکعب روبیک را تکمیل می‌کنیم با این تفاوت که ابتدا لبه ها سپس گوشه های وجه بالا مرتب می‌شوند.

 

5 رکورد برتر حل مکعب روبیک

شاید شما هم این بازی فکری را انجام داده باشید زیرا هم روی IQ و  هم روی EQ تاثیر دارد. در بهترین حالت چقدر طول کشیده تا مکعب روبیک را حل کنید؟ فرادی هستند که در کم‌ترین زمان ممکن می‌توانندمکعب روبیک را حل کنند. در ادامه مقاله 5 رکورد برتر حل مکعب روبیک آورده شده است.

 

رکورد مسابقه نام
4.69 ثانیه Rally in the Valley 2017 Patrick Ponce (USA)
4.59 ثانیه ChicaGhosts 2017 SeungBeom Cho (South Korea)
4.59 ثانیه Hobart Summer 2018 Feliks Zemdegs (Australia)
4.22 ثانیه Cube for Cambodia 2018 Feliks Zemdegs (Australia)
3.47 ثانیه Wuhu Open 2018 Yusheng Du (China)

 

  1. یاشین دو

رکورد مکعب روبیک در حال حاضر در دست Yusheng Du  چینی با زمان ۳.۴۷ ثانیه است.

  1. فلیکس زمدگز

فلیکس در سال 2018 توانست در مدت زمان ۴.۲۲ ثانیه مکعب روبیک را حل کند و بدین ترتیب رکورددار جهانی این بازی فکری در جهان شود. فلیکس ۲۲ ساله از استرالیا توانست این رکورد را در مسابقات سرعتی حل مکعب روبیک در کامبوج به دست آورد. او در این مسابقه توانست رکورد جهانی ۴.۲۲ ثانیه را به نام خود ثبت کند. فلیکس زمدگز قبلا نیز توانسته بود چندین بار رکورد جهانی حل مکعب روبیک را به نام خود ثبت کند.

  1. رکورد حل مکعب روبیک با چشم بسته

15:50 ثانیه توسط مکس هیلارد از آمریکا در CubingUSA Nationals 2019

  1. رکورد حل مکعب روبیک با یک دست

6.82 ثانیه توسط مکس پارک از آمریکا  در Bay Area Speedcubin’ 20 in 2019

  1. رکورد حل مکعب روبیک در 24 ساعت

حل 5800 روبیک توسط Eric Limeback از کانادا  در  October 2013

 

مکعب روبیک یک بازی فکری است که در سال ۱۹۷۴ توسط یک مجسمه‌ساز مجارستانی به نام ارنو روبیک اختراع شد. این بازی فکری در سال ۱۹۸۰ برنده جایزه بهترین پازل جهان شد و همچنین پرفروش‌ترین بازی جهان با فروشی به میزان۳۵۰٫۰۰۰٫۰۰۰ عدد است.

در هر مکعب روبیک ۶ وجه و در هر وجه ۹ تکه یک رنگ وجود دارد. افراد به دو روش مبتدی و حرفه‌ای مکعب روبیک را حل می‌کنند که روش مبتدی دارای ۷ مرحله است و دارای ۷ فرمول است اما روش حرفه‌ای دارای ۴ مرحله و بیش از ۱۲۰ فرمول است.

امروزه مکعب روبیک گسترش یافته است و مدل‌های دیگری از آن شامل مکعب ۲×۲×۲ (مکعب جیبی یا مینی مکعب)، ۳×۳×۳ (مکعب استاندارد)، ۴×۴×۴ (مکعب استاد) و ۵×۵×۵ (مکعب روبیک پروفسورها) و اخیرا هم در اندازه‌های بزرگتر مانند ۶x۶×۶ و ۷x۷×۷ ساخته شده است. رکورد حل مکعب روبیک ۳٫۴۷ ثانیه است. بنابراین جملاتی مانند "با بازی روبیک  EQ خودتو تقویت کن" و" بالابردن سرعت عمل فقط با یک مکعب روبیک کوچک" به هیچ عنوان یک شعار نیستند!

تا
تومان
از
تومان
  • مشاهده بر اساس :